David Pynchon mirant l'abisme...

El cinema irreverent i mordaç del visionari Roger Corman arriba al cicle ‘DP’

Destarifat el divendres, 11 març, 2016 per EsPeC7rE

cargell

El cicle de cinema itinerant Cine DP torna a la càrrega amb una de les pel·lícules més famoses de Sèrie B de la història, dirigida per un realitzador de culte que va apostar, per al seu elenc d’intèrprets, per un encara desconegut Jack Nicholson. La irreverent i mordaç The little shop of horrors (La petita tenda dels horrors), del nord-americà Roger Corman, protagonitzarà aquesta novena sessió, que inclou novetats i sentits homenatges. Tributs com el que brindarà a l’animador vila-realenc recentment desaparegut Pasqual Pérez (Pasku) autor a més del cartell que il·lustra la projecció, el segon dissenyat per ell per a aquesta iniciativa cinematogràfica que apropa la cultura des d’un prisma ‘contra’ a la comarca castellonenca de la Plana Alta.

La projecció de The little shop of horrors tindrà lloc aquest dissabte, 12 de març, a la Casa de la Cultura de la Vall d’Alba i serà, seguint la marca de la casa, en versió original, subtitulada en valencià i gratuïta. Aquesta cinta de 1960 és la primera de domini públic (no subjecta a copyright) amb menys de 70 anys que projecta Cine DP. I és que, com expliquen els promotors del cicle, “perquè una pel·lícula passe a ser de domini públic no influeix només el temps, sinó que poden donar-se altres circumstàncies com els errors o demores en la renovació del copyright, com és el cas de The little shop of horrors o d’altres films de renom com la primera pel·lícula de Coppola, Dementia 13”.

Al costat d’aquesta novetat, altres al·licients, com el fet que aquesta pel·lícula fora de les primeres a donar a conèixer al oscaritzat Nicholson, triat per donar vida a Wilbur Force, el pacient masoquista d’un dentista sàdic; que figure en el palmarès de les cintes rodades en un temps rècord i amb un dels pressupostos més baixos; o que porte el segell d’un visionari. I és que Corman, guanyador d’un Oscar Honorífic en 2009, va saber anticipar-se com ningú al cinema independent d’èxit.

D’altra banda, atès que el DP no és només un visionat cinematogràfic a l’ús i aprofitant que en la pel·lícula de Corman apareix una planta ‘animada’ amb tècniques tradicionals –batejada com Audrey Junior- aquesta serà el punt d’arrencada per fer un repàs per la història de l’animació amb marionetes amb la passada del curtmetratge Historia d’Este, de l’animador vila-realenc Pasqual Pérez, que va faltar el desembre passat i és autor del cartell de la jornada. És el segon que dissenya per al DP després del de la projecció de Go West, de Buster Keaton.

Pasqual Pérez, Pasku, ha treballat en cintes d’animació com a Piratas!, La oveja Shaun o Wallace y Gromitt, premiada amb l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació en 2005. El seu curt Historia d’Este va ser preseleccionat als Goya en 2011 i va guanyar el premi del jurat junior en el Festival d’Annecy 2012. A més, Pasqual Manzanet, un dels impulsors del DP i gran amic de Pasku, posa veu al protagonista d’aquest curt que podrà veure’s –i debatre’s- al costat de l’obra de Corman aquest dissabte a la Vall d’Alba.

Destarifa o aporta la teua opinió.