David Pynchon mirant l'abisme...

Cròniques de la Vila del Pingüí

Destarifat el dilluns, 3 agost, 2015 per Franky

Avui, Cronica de d’un mite.

Aquesta setmana escoltava (per casualitat) a la radio una senyora, que feia recomanacions de llibres per a nens. Estava jo poc interessat en el tema, quan la suposada experta en pedagogia, recomana per ultim, una adaptació de…L’odissea d’Homer. Al principi em vaig quedar una mica pensatiu, vols dir que no és una mica dens tot plegat per a una criatura?? Però de sobte vaig recordar que efectivament, un dels primers llibres com a tal que vaig llegir, fou una adaptació de 3 i 4 de L’odissea!…el que passa, és que el meu germà em va aconseguir aquell llibre marro, perquè junts, els diumenges pel mati veiem…ULISES 31 !!

De nou, serie qwallpaper_4ue només feien els caps de setmana, i a més a més només els diumenges! Era sinònim de qualitat. La serie és una adaptació dels coneguts viatges d’Ulises… Però aquesta vegada al segle 31, a l’espai, amb robots i extraterrestres;res de tots els colors… D’acord que no hi havia cap rigor, però era una idea molt original la de barrejar la ciència ficció amb la Grècia clàssica. Tanmateix, es va introduir la novetat que la tripulació de la nau estigues en una espècie de crio-hibernacio, que només acabaria, quan trencaren la maledicció dels déus de l’Olimp. Ulises ( que tenia una mica pinta de Jesucrist) anava amb el seu fill Telemac, un robot vermell anomenat Nono i una xiqueta alien anomenada Thais, a la deriva per l’espai, intentant tornar a casa AKA La terra, i alliberar als seus amics.

De passada Ulisses anava ajudant a molts personatges de la mitologia grega, i no sols els de la seua pròpia història . Ulisses 31 feia “cross-overs” amb el mite de Sísif, El Minotaure o Atles, que resultaven d’allò més entretingut. Remarcable l’episodi, on Ulisses 31 entra en contacte amb el mite “clàssic” de Ulisses tornant de la guerra de Troia, en un interessant exercici de metallenguatge.

M’agradaria destacar, la nau en què viatjaven, que molava a munto, amb un Iris gegant al mig i comandada per un ordinador, Shirka

odysseus

, que em recordava molt molt a la “Madre” de la NOSTROMO, o al Hal 9000; així com l’arma d’Ulisses, que era a la vegada una pistola de rajos làser i una espasa làser!! (How cool is that?!).

Sense jo saber-ho, veient dibuixos, m’havia iniciat en el món de les histories i en la historia antiga, o siga que tal vegada, no estigues tan malament llegir a Homer, però eixa és altra histo

ria…

La sèrie es pot trobar a youtube en castellà, amb un doblatge MAGNÍFIC!, amb Salvador Vidal fent d’Ulisses, i el mateix Constantino Romero fent de Zeus! Però… Una vegada mes la revisió no és aconsellable, això si, els capítols son curtets.

Nota: 8.5 /10

 

  • 2 comentaris