David Pynchon mirant l'abisme...

Cine DP presenta: Go West

Destarifat el divendres, 26 juny, 2015 per Walden Regall

Humor sense paraules (i amb límits?) per a la cinquena sessió de ‘Cinema DP’

cartellet_pngEl cicle torna a la Casa de la Cultura de la Vall d’Alba amb la projecció, aquest dissabte a les 19.30, de la comèdia muda ‘Go West’, de Buster Keaton

La sessió es completarà amb una retrospectiva del director, una ‘*performance’ i un col·loqui sobre els límits del humor

La cinquena ssessió d’aquest cicle de cinema itinerant que des de gener recorre les poblacions de l’interior de Castelló i que destaca per l’atípic -en blanc i negre, amb subtítols i entorn d’obres de domini públic gravades fa 70 anys- canvia de dia i d’escenari.

La projecció d’aquest mes de juny es trasllada dels ja quasi institucionalitzats divendres al dissabte, i canvia també de municipi: la Vall d’Alba li pren el relleu a La Pobla Tornesa.

La sala d’actes de la localitat projectarà el dissabte 27 a partir de les 19.30 hores la pel·lícula de cinema mut Go West (EUA, 1925), de Buster Keaton, a la qual precedirà una breu xarrada amb una retrospectiva de l’actor i director, la seua obra i el seu seminal sentit de l’humor que dirigirà Pasqual Manzanet, un dels promotors de Cine DP.

Després de la passada d’aquest western arribaran les sorpreses ja habituals d’aquest cicle, que s’ha marcat com a objectiu –i ho està aconseguint- demostrar que en les comarques de l’interior hi ha altres formes de fer cultura, i de gaudir-la.

L’únic detall que l’organització ha volgut desvetlar sobre aquest “as sota la màniga” que guarda per a la part final de la sessió és que hi haurà una performance relacionada amb el gènere humorístic i que el col·loqui previ a la clausura abordarà “els límits de l’humor”, aprofitat la conjuntura de la renúncia de Guillermo Zapata del seu càrrec d’edil de Cultura en l’Ajuntament de Madrid arran d’uns tweets ‘ofensius’.

El debat girarà entorn d’un assaig de Jordi Costa titulat ‘L’acudit que va salvar la humanitat’ i que aborda “un dels acudits més transgressors, irreverents, grollers i políticament incorrectes de la història, sobre el qual existeix un documental de 2005 anomenat The aristocrats”, han explicat des de l’organització del DP.

Cartell amb segell d’un preseleccionat als Goya

I més: el cartell per a publicitar aquesta cinquena projecció ha sigut dissenyat pel realitzador de Vila-real Pascual Pérez (AKA El hombre sensato) autor del curt d’animació Història d’Este(preseleccionat als Goya 2011 i premi del jurat junior en el Festival d’Annecy 2012) i animador en les pel·lícules Pirates!, L’ovella Shawn i Wallace & Gromit. Un luxe per a la primera sessió de l’estiu i la cinquena d’un cicle que suma i segueix.

Destarifa o aporta la teua opinió.