David Pynchon mirant l'abisme...

Avui en cine-cittat: Depredador

Destarifat el dijous, 14 novembre, 2013 per Mad Max

Toca tornar amb força amb les cites de cine. Esta setmana tot un clàssic de l’acció: Depredador. Una vegada més, i no sé quantes van ja, entrada que agradarà especialment al nostre Franky. Pel·li que ha desfilat per les teles privades i autonòmiques milers de vegades però que gràcies a la bona tasca dels que la pariren no passa de moda.

El director és ni més ni menys que John McTiernan, gurú del gènere i responsable d’algunes de les millors cintes que ens ha donat l’acció pura i dura. Amb un pressupost mínim (produida per Joel Silver) i rodada en Mèxic va ser un triomf total a les taquilles. El guió no té massa història: ha desaparegut un helicòpter de l’exèrcit nord americà en les selves de Centreamèrica. Un grup de forces especials encapçalat per Dutch Schaefer haurà de trobar-lo i rescatar els seus ocupants. La cosa es complica amb extranyes desaparicions i troballes esgarrifoses.

Fins ací tot bé. Ara és quan entra la ma mestra de McTiernan i dona forma a un títol capital. Contracta a Arnold Schwarzenegger, encarrega un nou monstre a Stan Winston i Alan Silvestri li donarà forma al score. El que en principi semblava una pel·li de sèrie B hui en dia ha esdevingut un clàssic i quasi ningú posa en dubte les seues virtuts: un comando amb personalitats diferents i marcades al que és impossible no agafar-li carinyo, un extraterrestre que de veritat fa por per les seues capacitats atlètiques i la tecnologia que té a la seua disposició, un guió amb molta força i per damunt de tot una cinta que no dona respir des del primer minut.

Si encara eres dels afortunats que no l’ha vist et felicite. Jo tinc la edició especial del coleccionista i cada vegada que passe per una botiga i veig una nova edició… les tindria totes. Amb això crec que està tot dit.

Dillon: Sargento, ¡Sargento! SARGENTO! ¿Quién nos ha atacado?
Mac: No lo sé. Sólo vi una forma camuflada. Estaba allí. Los ojos desaparecieron
Dutch: ¿Como has dicho?
Mac: Los ojos desaparecieron. Sólo sé una cosa, Mayor. Saqué la ametralladora y la vacié. Disparé toda la munición que tenía a mano. Un infierno. Nada. Nada de este mundo pudo sobrevivir a esa distancia.
Dutch: Mac, haz la primera vigilancia. Y luego descansa un poco, anda.
Dillon: Pregúntale tú, pregúntale qué vio, pregúntale qué le paso a Hawkins.
Dutch: A ti quizá te lo cuente.
Poncho: ¿Qué pasó antes? ¿Qué fue lo que viste?
Anna: Te he dicho todo lo que sé, la selva se lo llevó. ¿Qué más quieres que te diga?
Poncho: Dice lo mismo de antes, que fue la selva quien se lo llevó… Billy! tú sabes algo…¿Qué es?
Billy: Tengo miedo, Poncho.
Poncho: ¡Mentira! tú no tienes miedo a ningún hombre.
Billy: Ahí fuera hay algo que nos está esperando…y no es un hombre. Vamos a morir todos.

Depredador, John McTiernan (1987)

  • 4 comentaris