David Pynchon mirant l'abisme...

Neil Gaiman i la “pirateria”

Destarifat el divendres, 18 febrer, 2011 per EsPeC7rE

Neil Gaiman, l’encarregat del retrobament de Henry Selick amb els seus fans arrel de “Los mundos de Coraline” (i de situar-lo en el mapa cinematogràfic mundial al retorna-li l’honra, de retruc, de ser el director de “pesadilla antes de navidad”) ha fet recentment unes interessants declaracions sobre la pirateria literària.

L’artífex de la supèrbia saga de “Sandman” i altres còmics com “Neverwhere”, “Ruido i señal” o la minisèrie de “Muerte” també té una menys reconeguda (i ressenyable) producció literària on destaquen llibres com: “Los mundos de Coraline”, “American gods” o la seua col·laboració amb Terry Pratchett en l’obra “Buenos presagios”.

Gaiman, a més d’escriptor de còmic, relat i novel·la és un blogger militant, i aprofita aquesta vessant per parlar amb coneixement de causa sobre la influència que la xarxa ha exercit sobre el reconeixement, difusió i venta de la seu obra.

Deprés del salt, les interessants declaracions fetes per Neil Gaiman al “Open Rights Group’s” anglés, sobre pirateria i drets d’autor, que podem resumir en les següents preguntes:

– Quantes vegades heu descobert a un autor, que ha esdevingut el vostre preferit, via el préstec de llibres (digues-li també recomanació)? i quantes ho heu fet comprant un llibre sense cap referència prèvia?

Via Boing boing

Destarifa o aporta la teua opinió.